Stem van Enschede

Ga terug

Restauratie poort Hooge Boekel aan Driehoeksweg (t.o. huisnummer 32)

Remco Heeringa Remco Heeringa  •  22-01-2022  •    8 opmerkingen  •  Wijkbudget Ribbelt, Stokhorst, Schreurserve  • 

Poort Hooge Boekel (Driehoeksweg)

Wandelen, fietsen, de hond uitlaten, een rondje hardlopen, mountainbiken. Allemaal recreanten, die dagelijks door de Driehoeksweg gaan. In deze mooie straat ligt de vroegere hoofdingang van het "Hooge Boekel". Deze poort is jaren geleden in ere hersteld onder regie van één van de nazaten van onze textielfamilies. De poort is helaas al weer behoorlijk aan het vervallen, wat een triest beeld geeft. Wandelaars en andere passanten vinden dit over het algemeen erg jammer en het zou mooi zijn, wanneer er budget zou bestaan om de poort in ere te herstellen. 

Zelf ben ik enigszins technisch onderlegd en zou dit in samenwerking belangeloos kunnen coordineren. Er is nog geen offerte o.i.d. opgevraagd, laat staan uitgewerkt, maar ik kan me voorstellen, dat er projectmogelijkheden zijn gezamenlijk met een sociale werkvoorziening. 

Graag zou ik de haalbaarheid willen bespreken. Ik zie de restauratie als een mooie verbetering van de leefomgeving voor een breed publiek. De Coronapandemie heeft veel mensen naar buiten gebracht en er is de afgelopen jaren een grote toename van publiek in dit buitengebied waargenomen. Een mooie uitstraling van het gebied geeft een prettiger en veiliger gevoel en daarnaast draagt het bij tot een stukje cultuurherstel.

Ik zie uw reactie graag tegemoet !

Met vriendelijke groet, Remco Heeringa

Locatie: Uitgaansgebied voor wandelaars en sporters. Uitzicht op een authentieke Twense Es aan de rand van de wijk


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd