Stem van Enschede

Ga terug

Herafsluiten Overduingaarde met slagbomen voor vergunninghouders

Martin57 Martin57  •  27-02-2022  •    1 opmerking  •  Actieplan Binnenstad  • 

parkeerplaats Overduingaarde

(Her) afsluiten van de parkplaats Overduingaarde.

Tot 2008 was de Overduingaarde een met slagbomen afgesloten parkeerplaats met plek voor 54 auto's voor vergunninghouders.

In 2008, al dan niet toevallig met de opening van het Wilminktheater, werden de slagbomen verwijderd en werd het een parkeerplaats voor iedereen. Sindsdien is de parkeeroverlast toegenomen en is de Parallelweg, Overduingaarde en de Van Lochemstraat ook een sluiproute.

In 2013 vestigde coffeeshop de Molen zich in het oude pand van hotel Amadeus sindsdien is het 'chaos' op de Overduingaarde. Alle verkeers-, gewelds- en vermogensdelicten uit het wetboek van strafrecht, op moord na, hebben er sindsdien plaatsgevonden. In grote delen van de week is de parkeerplaats overvol met fout geparkeerde auto's. Voor vergunninghouders is het vaak onmogelijk een parkeerplek te vinden. Nadat de parkeerplaats bij de Performence Facory is opgheven is de situatie nog meer uit de hand gelopen.

Daarnaast zou de parkeerplaats ook vergroend kunnen worden door de trotoirs (die alleen gebruikt worden om half op te parkeren) langs het van Heek gebouw te verwijderen en te vergroenen.

Wij denken met het herafsluiten van de Overduingaarde een aantal doelen te bereiken:

- Tegengaan sluipverkeer en overlast veroorzakend "Molenverkeer".

- Parkeren voor vergunninghouders in deze zone.

- Afsluiten draagt bij aan de parkeervisie 2030

- Terugdringen van criminaliteit en overlast

Idee ingediend door: Bewonerscommissie Breugelmansgaarde


Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd