Ga terug

Snelheid omlaag OBS Glanerbrug zuid -Ouverturestraat/Dr. Stamstraat-Tolstraat

H@NNEKE H@NNEKE  •  26-02-2023  •  1 opmerking  •  Ouverturestraat  • 

Dagpauwoog, gaag meer vlinders & insecten door aanplant bloemen

 

Regelmatig zeer hoge snelheden op dit korte stukje Ouverturestraat!

Vooral de verkeersbewegingen rond de schooltijden veroorzaken een hoge verkeersdruk, mede veroorzaakt door de snelheid van de weggebruikers en de beperkte parkeergelegenheid rond de scholen.

In de avond is het regelmatig een racebaan met hoge snelheden van auto's en scooters, de aanwezigheid van de busbaan zal waarschijnlijk problemen gaan veroorzaken bij eventuele snelheidsbeperkende maatregelen!

De geparkeerde bedrijfsbussen in de bocht van de Preludestraat zorgen bij het oversteken voor slecht zicht op de weg, parkeren zal ook lastig zijn in de buurt!

Het park aan de beek kan wat meer bankjes en verlichting gebruiken, de vuilnisbakken staan op dermate grote afstand van deze bankjes zodat het zwerfvuil overal in het park belandt, ook in de tuinen en plantsoenen in de buurt ligt het vaak vol troep.

Is naar mijn mening ook een mentaliteitskwestie, de beek moet het vaak ontgelden met lege drankflesssen, blikjes, kapotte scooters, afgetrapte vuilnisbakken, winkelwagentjes en zelfs afgewerkte flessen motorolie....

Ik woon nu 21 jaar aan de Ouverturestraat met veel plezier, naar mijn mening zijn er voldoende parkeergelegenheden, de groenvoorziening is redelijk en de plantsoenen wordt regelmatig onderhouden!

Erg fijn dat het opoenbaar vervoer ook op loopafstand is.... 

In het park is het fijn vertoeven, behalve 's avonds, dan is het vrij donker.

De waterafvoer in de Ouverturestraat is goed, ook bij stevige buien.

Ik hoop dat ik via deze mail een paar aandachtspunten heb aangedragen die tot aanpassingen kunnen leiden indien mogelijk...

Ik zou graag een reactie ontvangen....

Met hartelijke groet,

H@nneke

 

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Grenslander

  Als buurtbewoner kan ik alles beamen wat u omschrijft, hoop dan ook als ze met de beek bezig gaan het park ook aanpassen.

  1 stem  | 
  1
  0
  Geen reacties
   Geen mijlpalen gedefiniëerd