Ga terug

Natuurlijk verbinden: Vergroening in Enschede Zuid

Zorgcentrum De Posten Zorgcentrum De Posten  •  22-02-2024  •  5 opmerkingen  •  Jij maakt Zuid met € 50.000  • 

Het idee is om de bestaande binnentuin van zorgcentrum De Posten een verbindende rol te laten spelen in vergroening in de wijk Zuid.

Zorgorganisatie De Posten wordt binnenkort gerenoveerd en er komt nieuwbouw. De binnentuin gaat hierbij open voor wijkbewoners.

Bezig zijn met groen ontstresst, zorgt voor geluk en bevordert vitaliteit, hiermee heeft het een positieve en preventieve werking op de gezondheid.

Daarnaast stimuleert het ontmoetingen . Deze ontmoetingen zijn in de huidige maatschappij met dubbele vergrijzing heel erg belangrijk. Samen bezig zijn in het groen versterkt de sociale cohesie, het verbindt mensen. Eenzaamheid wordt hiermee vermindert en het netwerk vergroot. Door het vergroten van het netwerk kunnen mensen meer op elkaar terugvallen en elkaar helpen; ze worden meer samenredzaam.

Wat willen we graag inzetten om dit te kunnen bereiken:

Drie rolstoeltoegankelijke moestuinbakken waaraan bewoners samen met wijkbewoners kunnen werken. Geschatte kosten € 1500

Aanvraag voor zaden voor een pluktuin. Onderhoud en genieten van mooie bloemen door bewoners, wijkbewoners en tuinvrijwilligers. Ook bevordert het de biodiversiteit in de tuin.

Aanvraag voor zaden voor pompoenen en kalebassen. Kinderen en bewoners kunnen hiermee knutselen rond Halloween en De Posten kan in de herfstperiode in herfstsferen gebracht worden. Geschatte kosten € 300

Verlenging van een doodlopend wandelpad, zodat men een rondje kan wandelen in de tuin. Geschatte kosten € 2000

Een stretchtent om bij mooi weer buitenactiviteiten te kunnen houden, waarbij ook de wijk betrokken wordt ter bevordering van doen en ontmoeten. Bijvoorbeeld de maandelijkse kofiiemomentjes met de wijk, buurt bbq, schoolklasje. Maar ook optredens van ons eigen koor en cabaretclub voor wijkbewoners . Geschatte kosten  €7500

Om deze projecten te kunnen realiseren zijn wij graag bereid om mee te helpen met een enthousiaste club vrijwilligers/ medewerkers van de Posten.

Wilt u nadere uitleg of graag met eigen ogen zien, wat wij allemaal zelf al gerealiseerd hebben dan bent u natuurlijk van harte welkom om bij ons te komen kijken en maken we graag samen met u een wandeling door onze tuin.

 

Met vriendelijke groet,

Tuinclub De Posten

 

 

Locatie: De Posten is het hart van de wijk Wesselerbrink in Enschede Zuid

Idee ingediend door: Zorgcentrum De Posten

Uitleg over geschiktheid idee

Dank voor jouw idee op Jij Maakt Zuid. Fijn dat je meedenkt om Stadsdeel Zuid prettiger en groener te maken. Wij zien mogelijkheden om met de binnentuin meer verbinding te maken met de buurt en een belangrijk onderdeel te zijn van Groen Verbindt. Jouw idee gaat door naar de stemronde. Gefeliciteerd! De ingeschatte kosten zijn € 11.300,-. Om uiteindelijk in aanmerking te komen voor het budget is het nodig om zo veel mogelijk stemmen te halen. Roep bewoners uit Zuid op om op jouw idee te stemmen! Veel succes in de stemronde. Commissie Initiatiefkracht Zuid

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • Bianca ter Riet

  Supergoed initiatief om door middel van groen ontmoeting te bevorderen! Het is ook een mooi middel om de gevolgen van vergrijzing tegen te gaan, doordat door nieuwe ontmoetingen mensen elkaar beter leren kennen op deze manier meer bij elkaar betrokken zullen zijn. Dit bevordert het samen optrekken en daarmee kunnen mensen langer zelfredzaam blijven. Ook is het een mooi initiatief om eenzaamheid tegen te gaan. Daarnaast is bezig zijn met groen in de buitenlucht natuurlijk supergezond!

  1 stem  | 
  1
  0
  Geen reacties
   • AnneM

    Gestemd! Gun de bewoners, de betrokken (en zwaarbelaste) medewerkers en de enthousiaste vrijwilligers (weet ik na NLDoet) een fijne groene rust- en beleeftuin. En mooi dat t open gaat, geen "hokjes".

    Geen stemmen  | 
    0
    0
    Geen reacties
    • Vannepskeut'n

     Goed initiatief

     Geen stemmen  | 
     0
     0
     Geen reacties
     • Froukje Visser

      Natuurlijk gaat mijn stem hier naar toe. Mede door de samenwerking tussen de activiteitencommissie Lintveldebrink en de Posten als het feit ik dit een pracht initiatief vind!

      Geen stemmen  | 
      0
      0
      Geen reacties
      • RR

       Een heel mooie manier om jong en oud en buurtbewoners met elkaar te verbinden. We zijn weer op zoek naar “noaberschap” en deze in te zetten middelen helpen de verbinding in de buurt te ondersteunen. Een leefbare en fijne plek creëren waar we elkaar kunnen ontmoeten! Ik stem op “natuurlijk verbinden”.

       Geen stemmen  | 
       0
       0
       Geen reacties
       Geen mijlpalen gedefiniëerd