Brief Geboorte aangifte

Beschrijving

De gemeente verstuurt deze brief aan een inwoner bij de geboorte van een kind. Deze brief is al beoordeeld door inwoners. De brief is hierop aangepast. Heb jij ook gereageerd? Hartelijk dank voor je hulp! Je kunt de verbeteringen bekijken. Reageren op deze brief is nu niet meer mogelijk.

Aanvullende informatie

- Je moet een account hebben om te reageren. - Je kunt de teksten het beste bekijken op een laptop of computer.

Je bekijkt nu

Bekijk de samenvatting van de wijzigingen
bijgewerkt op 07 apr 2023
Inhoudsopgave
Tekst

Beste ouder(s),

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw kindje. U heeft de geboorte online doorgegeven. Ik heb de geboorteaangifte behandeld en vertel u hierover graag meer.

Uw geboorteaangifte is verwerkt en de geboorteakte is opgemaakt

Een kopie van de geboorteakte stuur ik mee bij deze brief. Deze kopie is voor uzelf. Soms heeft u een officiƫle kopie met een gemeentestempel nodig. Deze vraagt u aan op enschede.nl/akten.

Informatie over het Burgerservicenummer (BSN)\ Woont u in Enschede, dan ontvangt u bij deze brief de persoonslijst met het BSN. Op de persoonslijst leest u hoe uw kind in de Basisregistratie Personen (BRP) ingeschreven staat. Woont u in een andere gemeente, dan krijgt u van uw woongemeente de persoonslijst met het BSN van uw kind.

Goed om te weten:

  • De gemeente geeft de geboorte van uw kind door aan overheidsinstanties.

  • Meld zelf uw kind aan bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor heeft u het BSN nodig.

Heeft u vragen?

Kijk op enschede.nl/geboorte. U kunt ons ook bellen. Van maandag tot en met vrijdag bereikt u ons van 08.30 -- 16.30 uur op telefoonnummer 053 -- 481 89 49. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders,

Joyo de Vries

Ambtenaar burgerlijke stand