Project

GroenBlauw Glanerbrug

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Geef je mening

Fases

Informatie

-

De komende jaren werken we in Glanerbrug. Samen met jou maken we jouw buurt klaar voor de toekomst. Denk jij mee over een mooie, aantrekkelijke en veilige straat?

Fijn wonen in Glanerbrug

Het weer verandert. In de toekomst komen zware buien en lange droge perioden vaker voor. Dit kan overlast veroorzaken. We zorgen ervoor dat je hiervan zo weinig mogelijk last krijgt. Zodat je fijn kunt wonen. Nu en in de toekomst. Daarom pakken we de overlast van grondwater aan. En richten we Glanerbrug in met meer ruimte voor water en planten. Dit doen we samen met jou.

Deel je idee voor jouw straat

Welke aanpassingen zie jij graag in jouw straat? Waar is er ruimte voor planten en bomen? Wat kan er nog meer beter? Bedenk samen met ons hoe we jouw straat opnieuw kunnen inrichten. Het doel: een mooie, aantrekkelijke en veilige straat. Waar het over 40 jaar nog steeds prettig leven is. Een fijne straat voor iedereen betekent bijvoorbeeld:

 • Verschillende soorten bloeiende planten, struiken en bomen;

 • Geen last van grondwater;

 • Ruimte voor regenwater als het heel hard regent;

 • Veiligheid voor voetgangers, fietsers en auto's;

 • Voldoende parkeerplaatsen;

 • Genoeg koele plekken als het heet is;

 • Plaats om te spelen of samen te komen.

Bedenk samen met ons hoe we jouw straat opnieuw kunnen inrichten. Het doel: een mooie, aantrekkelijke en veilige straat. Waar het over 40 jaar nog steeds prettig leven is.

Ideeën delen

-

Deel je idee voor jouw straat

Welke aanpassingen zie jij graag in jouw straat? Waar is er ruimte voor planten en bomen? Wat kan er nog meer beter? Wat is jouw idee voor een mooie, aantrekkelijke en veilige straat? Waar het over 40 jaar nog steeds prettig leven is.

Kerkstraat, Dr. Stamstraat, Ouverturestraat, Preludestraat & Nocturnestraat 

 • Hoe richt jij de straat groener in? In jouw straat komt meer groen (planten, bomen, struiken). Kies bijvoorbeeld voor plantenvakken, groene parkeerplaatsen, geveltuinen, en extra bomen in de straat. Wat komt waar?

 • Hoe maak jij ruimte voor water in de straat? In jouw straat komt meer ruimte voor water. Dit kan bijvoorbeeld in verlagingen in het groen, wadi’s, of groene parkeerplaatsen. Wat vind jij mooi?

 • Hoe denk jij over een smallere weg en stoep? Als de weg en stoep een beetje smaller worden, is er meer ruimte voor groen. Ook rijdt verkeer langzamer op een smallere weg. Dit is veiliger. Wat vind jij van een smallere weg en stoep?

 • Welke andere ideeën heb jij voor de straat? Deel ze hier!

Let op: als je een idee wilt delen, moet je een account hebben. Maak een account aan. Of log in als je al een account hebt.

Deel je idee

Van idee naar ontwerp

-

De gemeente onderzoekt welke ideeen kunnen worden uitgevoerd. Deze gebruiken we in het ontwerp voor een mooie, aantrekkelijke, en veilige straat. Waar het over 40 jaar nog steeds prettig leven is. 

Geef je mening

-

 We zijn nu bezig met de 2e ontwerpronde. Ga naar 2e Ronde Ontwerpen voor GroenBlauw Glanerbrug en geef je mening!

Hieronder zie je de ideeen van inwoners die we om te beginnen ophaalden. Ook hebben we eerder gevraagd om reacties bij het 1e ontwerp.

Bekijk de 2e ronde voor GroenBlauw Glanerbrug

Alle ideeën op de kaart

Ideeën

Snelheidsbeperking

Snelheidsbeperking

02-03-2023  •  1 opmerking  •  Grenslander  •  Dr. Stamstraat

Lees meer

Over dit project

Bekijk, denk en beslis mee over de ideeën van dit project