Ideeën voor Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Dit proces heeft een budget van € 46.000

OM DE VEILIGHEID VAN DEZE WIJK TE GEGARANDEREN!!!

18-03-2023  •    Geen reacties  •   •  TheGreatSpirit  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Gemeente Enschede,

PER DIRECT MOET WAALSTRAAT VOOR ALLE MOTERVERKEER WORDEN AFGESLOTEN,  EN TOEGANG VANAF WAALSTRAAT NAAR ALLE ZIJSTRATEN , DUS VANAF LEKSTRAAT T/M NIERSTRAAT EN TEGENOVER GESTELDE STRATEN DAT UITKOMT OP WAALSTRAAT WORDEN AFGESLOTEN EN DEZE STRATEN MOET WORDEN VOORZIEN VAN KORTE LENGTE EXTRA HOGE DREMPELS !!!

OOK WAALSTRAAT MOET WORDEN VOORZIEN VAN KORT LENGTE EXTRA HOGE DREMPELS ZODAT NIEMAND HIER TE HARD KAN RIJDEN!!!

WAALSTRAAT MOET ÈÈN RICHTINGSVERKEER WORDEN DUS RIJDEN IS DAN MOGELIJK VANAF VOORTSWEG AFSLAG NAAR WAALSTRAAT NAAR KRUISING WAALSTRAAT/IJSSELSTRAAT! ALLEEN OV , HULPVERLENERS ,GEMEENTEPERSONEEL , FIETSERS ,BEWONERS VAN WAALSTRAAT EN BOUWVERKEER MET TOESTEMMING VAN GEMEENTE MAG OP DIT STRAAT RIJDEN!!! WAALSTRAAT MOET WORDEN VOORZIEN VAN FLITSPAAL EN CAMERA'S DIE KENTEKENS FOTOGRAFEERT EN DE SNELHEID VAN MOTORVOERTUIGEN MEET ZODAT BIJ OVERTREDING DIE GENE TREKT EEN ZWARE BEKEURING OP DE POST KRIJGT!!! HIER MAG NIEMAND SNELLER DAN 30 KM/H RIJDEN,  DOET DIE DAT 

DE ZELFDE CAMERA'S MOETEN OOK OP DE ZIJSTRATEN ZIJN GEMONTEERD ZODAT HIER İEDEREEN LANGZAAM GAAT RIJDEN , DEZD CAMERA'S ZULLEN OOK ALLES OPNEMEN ZODAT DIEFSTAL BIJ MENSEN ZO VEEL MOGELIJK WORDT BEPERKT !!! WANT DIT K*ERE ASO VOLK EN DIT JUNK VOLK DIE RIJD CONTUINE VEELSTE HARD OP WAALSTRAAT EN MET NAME OP HUNZESTRAAT EN OOK WORDEN DEZE STRATEN DOOR MOTORVOERTUIGEN ALS EEN TRANSIT WEG GEBRUIKT OM SNEL OP VANEKERSTRAAT TE KOMEN OMDAT ZE TE BEROERD ZIJN OM DOOR WAALSTRAAT OM TE RIJDEN! OOK RIJDEN ASO VOLK WAT AAN DE EINDE VAN HUNZESTRAAT WONEN VEELSTE HARD DOOR HUNZESTRAAT DOOR, SOMMIGEN RIJDEN ZEKER 40 OF 50 KM/H DOOR DIT STRAAT! ER LEVEN HIER DIEREN , KINDEREN ,OUDERE MENSEN EN MENSEN MET EEN BEPERKING EN ALS DE GEMEENTE SAMEN MET DE POLITIE HIER NIET SNEL WAT OP DOET LIGGEN ER DIEREN EN/OF MENSEN ONDER AUTO'S DUS DIT EGOÏSTİSCHE GEDRAG VAN DIT K*ERE ASO VOLK MOET ONMIDDELLIJK STOPPEN!!! 

DIT MOET PER DIRECT GEBEUREN; 

1- ONMIDDELLIJK MOET WAALSTRAAT VOOR MOTORVOERTUIGEN WORDEN AFGESLOTEN !!!

2- ALLEEN OV , FIETSERS , BEWONERS VAN WAALSTRAAT,  HULPVERLENERS, GEMEENTE MEDEWERKERS EN BOUWVERKEER MET TOESTEMMING VAN GEMEENTE MAG DOOR DEZE STRAAT RIJDEN !!! 

3- WAALSTRAAT MOET EEN ÉÉN RICHTINGSWEG WORDEN EN ALLE TOEGESTAANDE VERKEER KAN ALLEEN VANAF VOORTSWEG AFSLAG WAALSTRAAT NAAR KRUISING WAALSTRAAT/IJSSELSTRAAT RIJDEN !!!

4- SLAGBOMEN MET STOPLICHT VOOR OV ,HULPVERLENERS EN DRUPPEL VOOR BEWONERS WAALSTRAAT OM TE PARKEREN OP WAALSTRAAT EN GEMEENTE MEDEWERKERS ETC. MOETEN ERVOOR ZORGEN DAT ER GEEN ONBEVOEGDEN DOOR DIT STRAAT RIJDEN!!! FIETSERS KUNNEN GEWOON DOOR DE STRAAT IN ÉÉN RICHTING FIETSEN !!!

5- ER MOETEN KORT LENGTIGE EXTRA HOGE DREMPELS VERPLAATST WORDEN OP WAALSTRAAT ZODAT SNELHEIDS OVERTREDING NIET MEER MOGELIJK IS !!! DE MAXIMALE SNELHEID OP DIT STRAAT 30 KM/H !!!

6- CAMERA'S  EN FLITSPALEN MOET VOORKOMEN DAT MEN TOCH TE SNEL GAAT RIJDEN OP DIT STRAAT !!! DE KENTEKEN VAN VOERTUIGEN WORDT GEREGISTREERD !!! BIJ OVERTREDING KRIJGT MEN DE BOETE PER POST THUIS BEZORGD !!! 

7- AFSLAG NAAR ZIJSTRATEN BIJVOORBEELD HUNZESTRAAT VANUIT WAALSTRAAT IS NIET MEER MOGELIJK !!! MEN KAN VIA VANEKERSTRAAT DEZE STRATEN BEREIKEN ,DE TEGENOVERGESTELDE STRATEN IS OOK NIET TE BEREIKEN VIA WAALSTRAAT !!! DEZE STRATEN ZIJ TE BEREIKEN VIA RIJNSTRAAT EN/OF LIJSTERSTRAAT !!! ALLEEN FIETSERS EN HULPVERLENERS KUNNEN DEZE STRATEN BEREIKEN VIA WAALSTRAAT !!! 

8- ZIJSTRATEN ZOALS HUNZESTRAAT MOET WORDEN VOORZIEN VAN KORTE LENGTE EXTRA HOGE DREMPELS ZODAT MEN NIET TE SNEL GAAT RIJDEN DOOR DEZE STRATEN !!!

9- OOK DEZE STRATEN MOETEN VOORZIEN VAN CAMERA'S ZODAT SNELHEID OVERTREDING NIET MOGELIJK IS EN OM DIEFSTAL ETC TE BEPERKEN!!! HIERDOOR HEBBEN BEWONERS OP DEZE STRATEN EEN VEILIGE GEVOEL EN ZJJN ZE VEILIG VAN ASO'S DIE TE HARD DOOR DEZE STRATEN RIJDEN EN KUNNEN KINDEREN, OUDEREN, MENSEN MET BEPERKING EN DIEREN VEILIGER OP STRAAT AANWEZIG ZIJN !!! EN UITEINDELIJK DOORDAT IEDEREEN NIET MEER ZO HARD DOOR DEZE STRATEN EN DOOR WAALSTRAAT KAN RIJDEN IS ER VEEL MINDER LAWAAI EN KUNNEN MENSEN BETER EN MET EEN VEILIGER GEVOEL S'NACHTS GAAN SLAPEN !!! 

10- OM DE VEILIGHEID IN DEZE WIJK TE GEGARANDEREN MOET DE POLITIE EN DE GEMEENTE REGELMATIG CONTROLEREN EN EEN RONDTJE DOOR DIT WIJK DOEN EN NIET ZOALS NU 1,5 JAAR NIET AANWEZIG ZIJN IN DIT WJJK!!! ALLEEN DOOR TE LATEN DAT JULLIE AANWEZIG ZIJN EN REGELMATIG RONDTJE DOEN IN DIT WIJK GEVEN JULLIE DE BEWONERS EEN VEILIGE GEVOEL EN GEVEN JULLIE ASO EN JUNK VOLK NIET DE KANS OM TE DOEN WAAR ZE MAAR ZIN IN HEBBEN!!! OOK BIJ REGELMATIGE BEZOEK AAN DİT WIJK KUNNEN JULLIE OOK DE ASO VOLK GOED EN HARD AANPAKKEN DİE HELETİJD DOM LOPEN TE CLAXONEREN O.A OP HUNZESTRAAT EN DOOR JULLIE AANWEZIGHEID ZAL IN DIT WIJK DE DRUGS EN DE DRUGS DEAL PROBLEEM OOK WORDEN OPGELOST !!!

Als de Gemeente en de Politie deze stappen ook daadwerkelijk uitvoerd dan zal Deppenbroek een veel veiliger wijk worden en zullen ook veel meer mensen in dit wijk willen wonen!!! 

 

Met vriendelijke groeten van

Bewoner van Deppenbroek ,

 

 

nog geen steun

Vergroenen schoolplein OBS Roombeek

16-03-2023  •    Geen reacties  •   •  OBS Roombeek  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Het schoolplein van OBS Roombeek bestaat voornamelijk uit tegels, enkele speeltoestellen, een zandbak en een brede strook met bosjes.Wij zijn van mening dat deze speelomgeving niet uitdaagt tot ontdekken en écht spel.

Daarom willen we ons plein gaan veranderen: tegels eruit, groen erin. We willen dat kinderen kunnen klimmen, klauteren, ontdekken en lekker vies worden, omdat ze dan pas écht gespeeld hebben. 

Enkele ideeen:

- een buitenkeuken (modderkeuken) voor de jongere kinderen

- een nieuwe zandbak 

- grote boomstammen die uitnodigen tot klimmen/klauteren

-belevenispad door de bosjes

- een groot nieuw speeltoestel van natuurlijke materialen

Uiteraard kost dit heel veel geld. We werken samen met Idverde en de gemeente Enschede en zijn op zoek naar verschillende subsidiemogelijkheden (naast onze eigen financiele middelen en vooral mankracht). Vandaar dat we graag een beroep doen op het wijkbudget. Het plein is immers onderdeel van de wijk!

nog geen steun

Hopstraat

16-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Rianne_  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Op het moment dat je vanaf de Deurningerstraat de Mekkelholtsweg inrijd heb je al snel de Hopstraat als zijstraat. Er worden auto's geparkeerd in of direct na de bocht waardoor het erg slecht te zien is of er verkeer uit de Hopstraat komt als je er in of voorbij wil rijden met botsingen tot gevolg. 

Wat mij de goedkoopste maar ook meest duidelijke optie lijkt: plaats hier met belijning kruizen op de weg tegen het parkeren in de bocht.

nog geen steun

Schoolgaande kinderen

16-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Rianne_  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Zoals meedere malen in de buurt aangegeven zijn de straten op Mekkelholt/Deppenbroek een racebaan. Neem bijvoorbeeld de van Damstraat. Iedere ochtend en middag gebruiken ontzettend veel ouders met kinderen deze straat om naar school te fietsen maar worden aan alle kanten met hoge snelheid ingehaald en afgesneden door auto's. Kinderen moeten op een veilige manier kunnen fietsen naar de school waar ze naartoe gaan zodat ze zeker worden in het verkeer. Zorg in deze straat alsjeblieft voor maatregelen waardoor fietsers zich veiliger voelen op straat.

nog geen steun

Onveiligheid aanpakken

16-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Rianne_  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

In de straat/ gedeelte van de wijk waar ik woon zie ik veel onveilige situaties. De straat Mekkelholtsweg wordt gebruikt als een racebaan waar de snelheid van 50+ km/h helaas geen uitzondering is maar regel (geldt overigens ook voor de van Damstraat, Lijsterstraat en omliggende lange straten). In het stukje Mekkelholtsweg tussen de Deurningerstraat en van Damstraat zijn momenteel al verkeersdrempels, helaas halen deze niks uit. De snelheid wordt er niet op aangepast omdat de drempels helaas niet "vervelend" genoeg zijn en nog te gebruiken zijn met een snelheid hoger dan 30 km/h. 

Hier zie ik graag andere drempels wellicht in combinatie met wegversmallingen + ook in de andere omliggende (lange) straten.

 

 

nog geen steun

Kinderinloopmiddag Speeltuin Mekkelholt

15-03-2023  •    1 opmerking  •   •  Louise Steenhuizen  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Ik wil een wekelijks kinder inloopmiddag organiseren op Speeltuin Mekkelholt, waar we met de kinderen knutselen, spelletjes doen of een buitenactiviteit organiseren. Deze activiteiten wil ik gratis voor kinderen aanbieden, zodat die toegankelijk voor iedereen blijven. Ik wil de kinderen kennis laten maken met andere technieken dan het standard knip en plak werk. Ouders die meekomen kunnen buiten met elkaar gezellig kletsen. Dit soort buurtactiviteiten worden enorm gemist in de wijk. Deze activiteiten organiseert ik al op Speeltuin Glanerbrug en Speeltuin Bruggert. Nu wil ik het in mijn eigen buurt doen.

Voornamelijk betrekken we nu stagiaires van diverse organisaties en scholen, maar ook vrijwilligers uit de buurt bij deze activiteit. Door met ouders in gesprek te gaan op de speeltuin, kunnen we steeds meer ideeën en behoeften ophalen

Met €1500 kunnen we de kinderen een mooie activiteit aanbieden en materialen aanschaffen tot het eind van het jaar en ook een gezonde versnapering aanbieden zoals fruit. 

nog geen steun

Huisartsenpost

14-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Emily95  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Het lijkt mij fijn als de buurten Mekkelholt en Deppenbroek een eigen huisartsenpost krijgen. Veel mensen die in Enschede komen wonen kunnen geen huisarts krijgen, omdat er te weinig zijn in Enschede. Deze wijken hebben helemaal geen eigen huisartsenpost. Hierdoor kom je bij aanmelding ook snel in de knoop dat een huisarts op max. 15 minuten reistijd bij je weg moet zitten in geval van nood. Iedereen heeft hier iets aan - jong, oud, kerngezond of minder gezond - want een huisarts hebben we allemaal wel eens nodig. Misschien kan een deel van het wijkbudget ingezet worden om actief huisartsen te werven voor deze buurt of een opstartkrediet te geven. 

nog geen steun

Keteldiepstraat

14-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Natalie  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Wij willen graag aan de keteldiepstraat voor onze kinderen een speeltuintje en picknick bankje.....wij zitten altijd buiten met onze kinderen....en als onze kinderen naar binnen gaan om te slapen zitten vaak onze oudere buren gezellig samen iets te drinken....nu is vorig jaar ons picknick bankje kapot gegaan dus zitten wij en onze oudere buren weer binnen en hebben we minder gezelligheid in de straat en dat is jammer

nog geen steun

Buurtboomgaard Blijdensteinbleekweg / fietsknooppunt 28

13-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Theo Menting  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Betreft: Ongebruikt grasveld, groot 5875m2, perceelnummer 7282, gemeentecode LNK00, gelegen tussen de Blijdensteinbleekweg en de Voortsweg, aan de rand van Enschede en nabij fietsknooppunt 28.

Voorstel: Herinrichten ten behoeve van cultuur (oude hoogstamfruitrassen), natuur (notenbomen en inheemse haag) en sociale cohesie (onderhoud, snoeien met de buurt, oogsten) door middel van het aanleggen van een Buurtboomgaard. Bijkomend voordeel: nu groeit er veel Japanse Duizendknoop maar dat kan als gezamelijke vijand worden bestreden. Het grasveld tussen Blijdensteinbleekweg 25 en het fietspad is een geschikte plek om een Buurtboomgaard te realiseren. Momenteel is het een grasveld waarlangs de duizendknoop ieder jaar meer terrein wint. Hierdoor levert het perceel geen esthetische, ecologische of sociale bijdrage aan haar omgeving. Toelichting: Met een Buurtboomgaard wordt de sociale cohesie versterkt in de straat. In de Buurtboomgaard werkt men samen aan het behoud van oude hoogstam fruitrassen, wordt de opbrengst gedeeld en leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt. Door als groep zorg te dragen voor de bomen en de oogst, creëer je een gezellige plek die uitnodigt tot samenwerking en ontmoeting. Natuurbeleving heeft een positief effect op de gezondheid. Een boomgaard is bovendien een plek om tot rust te komen en alle zorgen te vergeten. Ook het sociale contact geeft een positieve impuls aan je mentale gezondheid. Ontmoetingen door buren op straat worden gehinderd door het aanwezige verkeer. Een Buurtboomgaard faciliteert in een plek voor (veilige) ontmoeting tussen buren en zij draagt met haar inrichting bij aan een meer vriendelijke uitstraling van de straat. “Hier wordt gewoond, geleefd, gespeeld en ontmoet”, dat is wat de buurt met haar Buurtboomgaard wil uitstralen. Het grasveld grenst aan het buitengebied: aan de overzijde van de Voortsweg bevindt zich akkerland waar de afgelopen jaren maïs wordt verbouwd. Het gemis van houtwallen en de monocultuur van maïs heeft ongetwijfeld invloed op de biodiversiteit. Door het grasveld aan de Blijdensteinbleekweg in te richten als Buurtboomgaard, bij voorkeur afgezet met een haag van inheemse planten, wordt de biodiversiteit in dit gebied vergroot. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge natuurwaarde. Ze bieden voedsel- en nestgelegenheid aan verschillende diersoorten. Van wortels tot aan de kruin: de fruitboom biedt een fantastische leefplek. Van kleine zoogdieren als muizen en egels tot en met vogels en insecten. De haag rondom vormt de biologische ruggengraat van de boomgaard. Daar vinden padden, hagedissen, loopkevers en zangvogels hun leefruimte.

Afbeelding: foto van boomgaard (zie bijlage) Bestanden: Kennisnet (zie bijlage) Handleiding buurtboomgaard Velt (zie bijlage)

nog geen steun

Buurtboomgaard Blijdensteinbleekweg / fietsknooppunt 28

13-03-2023  •    Geen reacties  •   •  Theo Menting  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Betreft: Ongebruikt grasveld, groot 5875m2, perceelnummer 7282, gemeentecode LNK00, gelegen tussen de Blijdensteinbleekweg en de Voortsweg, aan de rand van Enschede en nabij fietsknooppunt 28.

Voorstel: Herinrichten ten behoeve van cultuur (oude hoogstamfruitrassen), natuur (notenbomen en inheemse haag) en sociale cohesie (onderhoud, snoeien met de buurt, oogsten) door middel van het aanleggen van een Buurtboomgaard. Bijkomend voordeel: nu groeit er veel Japanse Duizendknoop maar dat kan worden bestreden. Het grasveld tussen Blijdensteinbleekweg 25 en het fietspad is een geschikte plek om een Buurtboomgaard te realiseren. Momenteel is het een grasveld waarlangs de duizendknoop ieder jaar meer terrein wint. Hierdoor levert het perceel geen esthetische, ecologische of sociale bijdrage aan haar omgeving.

Toelichting: Met een Buurtboomgaard wordt de sociale cohesie versterkt in de straat en omgeving. In de Buurtboomgaard werkt men samen aan het behoud van oude hoogstam fruitrassen, wordt de opbrengst gedeeld en leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt. Door als groep zorg te dragen voor de bomen en de oogst, creëer je een gezellige plek die uitnodigt tot samenwerking en ontmoeting. Natuurbeleving heeft een positief effect op de gezondheid. Een boomgaard is bovendien een plek om tot rust te komen en alle zorgen te vergeten. Ook het sociale contact geeft een positieve impuls aan je mentale gezondheid.

Ontmoetingen door buren op straat worden gehinderd door het aanwezige verkeer. Een Buurtboomgaard faciliteert in een plek voor (veilige) ontmoeting tussen buren en zij draagt met haar inrichting bij aan een meer vriendelijke uitstraling van de straat. “Hier wordt gewoond, geleefd, gespeeld en ontmoet”, dat is wat de buurt met haar Buurtboomgaard wil uitstralen. Het grasveld grenst aan het buitengebied: aan de overzijde van de Voortsweg bevindt zich akkerland waar de afgelopen jaren maïs wordt verbouwd. Het gemis van houtwallen en de monocultuur van maïs heeft ongetwijfeld invloed op de biodiversiteit. Door het grasveld aan de Blijdensteinbleekweg in te richten als Buurtboomgaard, bij voorkeur afgezet met een haag van inheemse planten, wordt de biodiversiteit in dit gebied vergroot. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge natuurwaarde. Ze bieden voedsel- en nestgelegenheid aan verschillende diersoorten. Van wortels tot aan de kruin: de fruitboom biedt een fantastische leefplek. Van kleine zoogdieren als muizen en egels tot en met vogels en insecten. De haag rondom vormt de biologische ruggengraat van de boomgaard. Daar vinden padden, hagedissen, loopkevers en zangvogels hun leefruimte. Dit pas ook goed in het verlengde van de groenstrook die zich langs het fietspad tussen Enschede en Lonneker utistrekt. En is een verdere verbetering van de natuurverbinding tussen verschillende natuurgebieden.

Afbeelding: foto weiland + duizendknoop (moet nog gemaakt worden) foto van boomgaard (zie bijlage) Bestanden: Kennisnet (zie bijlage) Handleiding buurtboomgaard Velt (zie bijlage)  

 

nog geen steun