Ideeën voor Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Dit project heeft een budget van €46.000

Buurt BBQ Mekkelholt en Deppenbroek

09-03-2023  •  4 opmerkingen  •  Leonneerkens  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Buurt BBQ waarbij de buurt samenkomt, kennis maakt en verbindt. Dit kan een jaarlijks terugkerend festijn worden. Je kan hier optioneel een kleine bijdrage voor deelname voor vragen. 

Invulling:

Middag: spellenmiddag in teams, laagdrempelige spellen zodat iedereen kan meedoen. Winnen van kleine prijsjes.

Springkussen o.i.d. voor kinderen.

Avond: BBQ met muziek

€1.000

Renoveren speelplaats voortmansplein

07-03-2023  •  9 opmerkingen  •  Martijn veenstra  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Goedemiddag,

Graag zouden wij een renovatie en uitbreiding van de speelvoorzieningen zien aan het voortmansplein. Omdat er veel ruimte is zou het mooi zijn om het plein uit te breiden met een bloemenpluk tuin/fruittuin. Aangezien er enige verjonging is op het plein zou dit een mooie aanvulling zijn. Graag kan ik hierover meedenken als hier budget voor is.

met vriendelijke groet,

 

Martijn Veenstra

€8.000

transformator boxen beschilderen

20-02-2023  •  13 opmerkingen  •  nicole schiffers  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Ik ben kunstenares en heb al aardig wat transformator boxen in de stad geschilderd voor de bothhoven echter nog niet in mijn eigen omgeving . 

Bij het klaaskate plein en natuurlijk ben ik beschikbaar voor meedere boxen staan nare grijze boxen ik zou ze graag beschilderen en de buurgenoten erbij betrekken qwa idee en ontwerp . 

kosten 500 euro per box . 

 

€2.000

insectenhotel

13-03-2023  •  4 opmerkingen  •  madelon  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

meer insecten betekent meer vogels. dat vergroot de leefbaarheid .door samen het insectenhotel te maken met gebruikte materialen hoeft het niet duur te zijn en bevordert het de onderlinge samenhang. de dr. coppesstraat is een groene straat met brede grasstroken met bloemen. Plaatsing is dus zinvol in deze straat. Overigens: wilde bijen steken niet.

Zie bijvoorbeeld: https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/hoe-maak-je-een-insectenhotel

 

€2.500

voedselbosje

20-02-2023  •  8 opmerkingen  •  nicole schiffers  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Oogsten uit eigen voedselbosje terwijl de natuur het werk doet . 

Op het klaaskateplein met de appartementen rondom met mensen boven de 55 die ook kleinkinderen hebben etc is het een sociaal prachtig gebeuren 

Helemaal met de prijzen van tegenwoordig is het mooi als er gewoon geplukt kan worden  . 

De plek zou overlegd moeten worden met de woningbouw of de gemeente 

verbeteren de bodem en dragen bij aan de co 2 goed voor insecten en vogels 

€4.000

Buurtboomgaard Blijdensteinbleekweg / fietsknooppunt 28

13-03-2023  •  11 opmerkingen  •  Theo Menting  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Betreft: Ongebruikt grasveld, groot 5875m2, perceelnummer 7282, gemeentecode LNK00, gelegen tussen de Blijdensteinbleekweg en de Voortsweg, aan de rand van Enschede en nabij fietsknooppunt 28.

Voorstel: Herinrichten ten behoeve van cultuur (oude hoogstamfruitrassen), natuur (notenbomen en inheemse haag) en sociale cohesie (onderhoud, snoeien met de buurt, oogsten) door middel van het aanleggen van een Buurtboomgaard. Bijkomend voordeel: nu groeit er veel Japanse Duizendknoop maar dat kan als gezamelijke vijand worden bestreden. Het grasveld tussen Blijdensteinbleekweg 25 en het fietspad is een geschikte plek om een Buurtboomgaard te realiseren. Momenteel is het een grasveld waarlangs de duizendknoop ieder jaar meer terrein wint. Hierdoor levert het perceel geen esthetische, ecologische of sociale bijdrage aan haar omgeving. Toelichting: Met een Buurtboomgaard wordt de sociale cohesie versterkt in de straat. In de Buurtboomgaard werkt men samen aan het behoud van oude hoogstam fruitrassen, wordt de opbrengst gedeeld en leren kinderen waar hun voedsel vandaan komt. Door als groep zorg te dragen voor de bomen en de oogst, creëer je een gezellige plek die uitnodigt tot samenwerking en ontmoeting. Natuurbeleving heeft een positief effect op de gezondheid. Een boomgaard is bovendien een plek om tot rust te komen en alle zorgen te vergeten. Ook het sociale contact geeft een positieve impuls aan je mentale gezondheid. Ontmoetingen door buren op straat worden gehinderd door het aanwezige verkeer. Een Buurtboomgaard faciliteert in een plek voor (veilige) ontmoeting tussen buren en zij draagt met haar inrichting bij aan een meer vriendelijke uitstraling van de straat. “Hier wordt gewoond, geleefd, gespeeld en ontmoet”, dat is wat de buurt met haar Buurtboomgaard wil uitstralen. Het grasveld grenst aan het buitengebied: aan de overzijde van de Voortsweg bevindt zich akkerland waar de afgelopen jaren maïs wordt verbouwd. Het gemis van houtwallen en de monocultuur van maïs heeft ongetwijfeld invloed op de biodiversiteit. Door het grasveld aan de Blijdensteinbleekweg in te richten als Buurtboomgaard, bij voorkeur afgezet met een haag van inheemse planten, wordt de biodiversiteit in dit gebied vergroot. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge natuurwaarde. Ze bieden voedsel- en nestgelegenheid aan verschillende diersoorten. Van wortels tot aan de kruin: de fruitboom biedt een fantastische leefplek. Van kleine zoogdieren als muizen en egels tot en met vogels en insecten. De haag rondom vormt de biologische ruggengraat van de boomgaard. Daar vinden padden, hagedissen, loopkevers en zangvogels hun leefruimte.

Afbeelding: foto van boomgaard (zie bijlage) Bestanden: Kennisnet (zie bijlage) Handleiding buurtboomgaard Velt (zie bijlage)

€4.000

Sociaal restaurant

09-03-2023  •  7 opmerkingen  •  Jeannine  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Een restaurant waar de minima en ouderen een hapje kunnen eten en waar mensen samen kunnen komen voor een kopje koffie en een gezellig gesprek.

Waar gekaart, gesjoeld e.d. kan worden

Waar een simpele menukaart is

En waar voor een klein budget samen gegeten kan worden.

Zoiets zou ik graag in de buurt zien en ik zou het ook graag willen leiden en organiseren.

Vr.gr.

Jeannine kluinhaar

€1.000

Publicatieborden/kastjes

27-02-2023  •  5 opmerkingen  •  Tuinvereniging Het vaneker  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Wij Tuinvereniging Het Vaneker, krijgen midden april 2023 een nieuwe Centrale voorziening (via Gemeent Budgetten)

 In deze nieuwe voorzienening willen wij graag 2 publicatoeborden/kastjes om onze 110 leden oip de hoogte te houden van wel en wee  in de wijken Deppenbroek en Mekkelholt.  en natuurlijk tuininformatie regelementen en bijzonderheden.

Deze borden kosten ruim € 331.00 pst   zie afbeelding

 

Zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tuinvereniging Het Vaneker 

Martin Homrighausen (voorz.)

martin@homrighausen.nl

€700

Bewegen in de buurt!

05-03-2023  •  7 opmerkingen  •  Recep  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Ik stel een plek voor waar volwassenen/ouderen en de jeugd samen of apart meer kunnen bewegen en kunnen fitnessen in het buitenlucht. Het is voor ieder bewoner van de wijken Mekkelholt en Deppenbroek goed om te sporten, bewegen en sociale contacten op te bouwen. Het is niet  voor iedereen mogelijk om naar een (dure)sportschool te gaan vanwege de financiele verplichtingen. Meer bewegen en sporten zal in alle opzichten goed zijn ten eerste voor de gezondheid, ten tweede voor de sociale saamhorigheid ten derde de portomonee.

Ik zou een beweegpark willen realiseren waar de jeugd, volwassnenen en de ouderen terecht kunnen, gezien de dagen langer en warmer worden is het buitenzijn ook wat meer mogelijk. de echte doorzetters zullen ook in de wintermaanden gebruik van kunnen maken.

Het zou ook mooi zijn als er via de Sportaal of via de vrijwilligers groepslessen georganiseerd kunnen worden. Daar wil ik ook me hard voor maken.

De exacte kosten (aanschaf, aanleg, onderhoud) kan ik het op dit moment niet zeggen omdat er zoveel variaties aan toestellen zijn, graag zou ik met de verschillende mensen/instellingen die hierover kennis hebben overleggen om tot een duurzame/houdbare toestellen te komen.

Ik heb drie locaties op het oog, in de buurt van de Cruyff court, in de buurt van buurtcentrum de Meeuwen, schuintegenover de speeltuin aan de voortsweg. 

Ik zou fijn vinden als u mijn idee zou willen steunen.

Met vriendelijke groet,

Recep 

€15.000

Schommelen

01-03-2023  •  2 opmerkingen  •  Angelique  •  Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Bij winkelcentrum paar schommels plaatsen jong en oud houd er van omdat te doen 

 

 

 

 

 

€3.500