Project

Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

Ga naar de spelregels

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Haalbaarheidscheck en inschatting kosten

Fases

Informatie

-

Wij nodigen bewoners van Mekkelholt en Deppenbroek uit om ideeën voor jouw buurt in de dienen, die de wijk mooier, leuker, veiliger of socialer maken. Hierbij kan je denken aan het opknappen van een speelveldje, het beschilderen van een trafohuisje, het maken van een buurtmoestuin of een ander idee! Via 'Stem van Enschede' kun je nu meedenken en meebeslissen over de verdeling van het beschikbare wijkbudget van deze twee wijken. De commissies Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek begeleiden dit project. 

De commissies wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek hebben voor de beste ideeën €46.000,- wijkbudget beschikbaar gesteld

Er is geld beschikbaar om jouw wijk mooier, leuker, veiliger of socialer te maken. De afgelopen jaren zijn al veel mooie plannen uitgevoerd met het wijkbudget!

Heb je een goed idee voor jouw wijk? Dien het hier in vóór 20 maart

Doe dit het liefst met foto's en een inschatting van de kosten. De steunfase van 6 tot 20 maart komt te vervallen om inwoners meer tijd te bieden om ideeën in te dienen. Op 20 maart beoordeelen de Commissies Wijkbudget de ideeën. Je hoort vervolgens via e-mail of je idee door is naar de volgende ronde: de stemfase. In deze ronde kunnen buurtbewoners hun stem uitbrengen op de ideeën die zij het beste vinden. De ideeën met de meeste stemmen voeren we samen uit met de initatiefnemer. Als er budget over is besteden we dat aan één of meerdere ideeën die daarna de meeste stemmen kregen én binnen het resterend budget passen.

Liever niet online? Een medewerker kan je helpen

Wil je jouw idee liever niet online insturen? Heb je hulp nodig bij het insturen of heb je vragen? Dan kun je ook terecht bij de wijkwijzer. Één van onze medewerkers kan je helpen.

 • Elke maandag en donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur.
 • Wijkwijzer, Buurthuis Beien, Meeuwenstraat 160
 • Voor andere vragen: stemvan@enschede.nl.

Ideeën indienen

-

Heb je een goed idee voor je wijk?

In deze fase kun je jouw idee voor de wijk delen met je wijkgenoten. Denk bij het aanbieden van je idee aan de volgende punten:

 • Voor welke buurtbewoners is mijn idee belangrijk?
 • Wat wil ik bereiken met mijn idee?
 • Wie staan er achter mijn idee? Met name voor ideeën in de openbare ruimte is het belangrijk dat alle aanwonenden de plannen steunen. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een handtekeningenlijst. 
 • Welke kosten moeten er gemaakt worden om mijn idee uit te voeren?
 • Wanneer wil je het idee gaan uitvoeren?
 • Wat ga je zelf doen bij de uitvoering van je idee?

Deze informatie is belangrijk voor de beoordeling van jouw idee door Commissies Wijkbudget dus sla het niet over. Klik hier voor de spelregels. De ideeën fase is verlengd tot 20 maart 2023. Dit heeft er mee te maken dat we de inwoners meer tijd willen bieden om een idee in te dienen.  Let op: hier heb je een account voor nodig. Maak een account aan of log in als je al een account hebt. 

Ideeën voor verkeersmaatregelen vallen niet onder het wijkbudget. Deze kunnen worden ingediend via deze link

Heb je geen idee, maar wil je wel meedoen? Dat kan!

Op de kaart hieronder staan alle ideeën die jouw wijkgenoten hebben bedacht. Je kunt op de kaart zien voor welke straat het idee is. Onder de kaart staan alle ideeën. Je kunt een idee volgen, delen of op een idee reageren. Je kunt ook hulp of verbetering aanbieden voor het idee!

Liever niet online, afspreken kan ook

Als je het idee liever niet digitaal wilt delen, als je hulp nodig hebt bij het omschrijven van het idee, of als je graag met een medewerker wilt overleggen, dan kan dat. 

 • Elke maandag en donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur
 • Wijkwijzer, Buurthuis Beien, Meeuwenstraat 160
 • Voor andere vragen: stemvan@enschede.nl
Deel je idee

Haalbaarheidscheck en inschatting kosten

-

In deze fase beoordelen de commissies wijkbudget of de ideeën haalbaar zijn en controleren ze of de ideeën onder de spelregels en het beschikbare budget vallen. Klik op deze tekst om de spelregels te zien. Ideeën die daaraan voldoen gaan door naar de stemfase. 

Stemmen kan van maandag 17 april tot en met zondag 7 mei.  Het overzicht met ideeën kun je zien door op ‘alle ideeën’ te klikken. Heb je hier vragen over? Mail naar stemvan@enschede.nl 

Je krijgt altijd een reactie op je idee. Als het meer geschikt is voor een andere subsidie proberen we je verder te helpen. 

 

Uitslag haalbaarheidscheck

-

De commissies wijkbudget hebben de ideeën beoordeeld op de haalbaarheid en gecontroleerd op de spelregels. De uitslag hiervan wordt op 17 april 2023 bekend gemaakt. Op de overgebleven ideeën kan gestemd worden. Stemmen kan tot en met 7 mei 2023!

Let op: hier heb je wel een account voor nodig! Maak een account aan. Of log in als je al een account hebt. 

De ideeën die niet naar de stemfase zijn gegaan hebben hiervan bericht gekregen. Sommige ideeën worden los van het wijkbudget uitgevoerd.

Stemmen op ideeën

-

Stem op je favoriete idee! Van alle ingediende ideeën zijn er een aantal overgebleven om op te stemmen. Je kunt één of meerdere stemmen uitbrengen op je favoriete ideeën totdat je al het beschikbare budget hebt verdeeld.

Let op: hier heb je wel een account voor nodig! Maak een account aan. Of log in als je al een account hebt. 

Je kunt je eigen idee of je favoriete idee natuurlijk onder de aandacht brengen bij andere wijkbewoners om meer stemmen te krijgen.  Kom je er niet uit via deze website? Dan helpt één van onze medewerkers je om te stemmen.

 • Elke maandag en donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur.
 • Bij de Wijkwijzer, Buurthuis Beien, Meeuwenstraat 160
 • Voor andere vragen: stemvan@enschede.nl.

De uitslag

-

Als de stemfase is afgesloten maken we de stemmen bekend.

De ideeën met de meeste stemmen voeren we uit! Dat doet de indiener van het idee in samenwerking met de gemeente. 

Wijkbudget Mekkelholt en Deppenbroek

€ 46.000

Alle ideeën op de kaart

Over dit project

Bekijk, denk en beslis mee over de ideeën van dit project